SIUSTO
Life & Technology

Facebook Messenger now has improved mobile security

0

Facebook Messenger este probabil cea mai populară aplicație de chat la nivel mondial, însă opțiunile sale legate de intimitate și securitate au rămas cu mult în urmă. Facebook dorește printr-un nou update să repare aceste neajunsuri, oferind utilizatorilor mai mult control asupra activității lor de pe platformă. Probabil cea mai așteptată funcție nouă este însă cea care permite blocarea aplicației prin autentificare biometrică, la fel cum permite și WhatsApp, de exemplu.

Facebook Messenger primește funcții mult așteptate de securitate și intimitate

Facebook a anunțat că începe testarea de noi opțiuni de intimitate pe Facebook Messenger. Aplicația va permite utilizatorilor să seteze detalii precum care utilizatori îți pot trimite mesaje direct în inbox, sau care utilizatori ajung în secțiunea „message requests”. De asemenea, vei putea seta limite pentru anumite contacte, de exemplu să limitezi funcții precum trimiterea de mesaje sau apeluri audio sau video doar pentru ele.

Alte modificări ar veni la nivelul mesajelor. De exemplu, fotografiile pe care le primești de la contacte pe care nu le ai în lista de prieteni vor fi blurate. Acestea vor fi dezvăluite doar dacă le deschizi activ. Probabil că această funcție dorește să limiteze atât spam-ul, cât și abuzurile care pot avea loc pe platformă precum trimiterea de fotografii nud.

Funcția „App Lock” este însă probabil cea pe care cei mai mulți și-o doreau. La fiecare întoarcere în aplicație, Messenger acum poate să ceară autentificare cu amprenta sau cu fața prin Face ID, după caz, pentru a putea vedea conversațiile. Funcția este disponibilă în versiunea de iOS, însă va veni în curând și pe Android. Această funcție ascunde mesajele din aplicație chiar și din meniul de aplicații recente.

Practic, vei putea să dai telefonul altcuiva să vadă o fotografie sau să caute ceva pe internet, fără riscul că acea persoană îți va citi și mesageria privată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.