Categories: AppsNews

Facebook Messenger now has improved mobile security

Facebook Messenger este probabil cea mai populară aplicație de chat la nivel mondial, însă opțiunile sale legate de intimitate și securitate au rămas cu mult în urmă. Facebook dorește printr-un nou update să repare aceste neajunsuri, oferind utilizatorilor mai mult control asupra activității lor de pe platformă. Probabil cea mai așteptată funcție nouă este însă cea care permite blocarea aplicației prin autentificare biometrică, la fel cum permite și WhatsApp, de exemplu.

Facebook Messenger primește funcții mult așteptate de securitate și intimitate

Facebook a anunțat că începe testarea de noi opțiuni de intimitate pe Facebook Messenger. Aplicația va permite utilizatorilor să seteze detalii precum care utilizatori îți pot trimite mesaje direct în inbox, sau care utilizatori ajung în secțiunea „message requests”. De asemenea, vei putea seta limite pentru anumite contacte, de exemplu să limitezi funcții precum trimiterea de mesaje sau apeluri audio sau video doar pentru ele.

Alte modificări ar veni la nivelul mesajelor. De exemplu, fotografiile pe care le primești de la contacte pe care nu le ai în lista de prieteni vor fi blurate. Acestea vor fi dezvăluite doar dacă le deschizi activ. Probabil că această funcție dorește să limiteze atât spam-ul, cât și abuzurile care pot avea loc pe platformă precum trimiterea de fotografii nud.

Funcția „App Lock” este însă probabil cea pe care cei mai mulți și-o doreau. La fiecare întoarcere în aplicație, Messenger acum poate să ceară autentificare cu amprenta sau cu fața prin Face ID, după caz, pentru a putea vedea conversațiile. Funcția este disponibilă în versiunea de iOS, însă va veni în curând și pe Android. Această funcție ascunde mesajele din aplicație chiar și din meniul de aplicații recente.

Practic, vei putea să dai telefonul altcuiva să vadă o fotografie sau să caute ceva pe internet, fără riscul că acea persoană îți va citi și mesageria privată.

Disqus Comments Loading...
Share
Published by
Ricky Baker

Recent Posts

The Best NBA Streaming Services of 2023: A Comprehensive Guide

Are you an NBA fanatic looking for the best ways to stream games in 2023?…

4 months ago

Vinland Saga Season 2: Your Ultimate Viewing Guide

The Wait is Over: What's New in Season 2? The anticipation has been intense, but…

5 months ago

How to Install Mods in GTA 5 Nintendo Switch

Ready to take your GTA 5 Nintendo Switch experience to the next level? You're in…

5 months ago

Zoro.to Troubleshooting: Proven Fixes for ‘Zoro.to Not Working’ Issues

Encountering roadblocks with your favorite streaming site, Zoro.to? If so, you've navigated to the right…

8 months ago

Elevate Your Mathematical Skill with Nerdle

While the masses grapple with creating coherent 5-letter words, a distinctive game waits in the…

9 months ago

IPTV Goldmine: 7000+ Channels via Github Playlists & Top Apps

Welcome to the world of unlimited streaming with access to more than 7000 international IPTV…

11 months ago